Iohannis blochează legea care elimina 102 taxe

Iohannis blochează legea care elimina 102 taxe
15 noiembrie 2016 Printează articolul

Administraţia Prezidenţială a anunţat astăzi că Preşedintele României, Klaus-Werner Iohannis, a trimis Curții Constituționale a României (CCR) o o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, deci Iohannis blochează legea care elimina 102 taxe. Reamintim că legea a fost iniţiată de Liviu Dragnea şi printre cele 102 taxe eliminate era şi taxa radio-tv. Iohannis a solicitat declararea respectivei legi ca fiind neconstituţională în totalitate, motivând că sunt încălcate normele constituţionale referitoare la principiul separaţiei puterilor în stat şi cel al legalităţii, raporturile Parlamentului cu Guvernul, rolul Guvernului, precum şi cele care guvernează bugetul public naţional. Textul integral al sesizării transmise CCR se poate citi pe site-ul Preşedinţiei României, la adresa  .

Preşedintele “moare” de grija serviciilor publice

Paradoxal, acum stimatul nostru preşedinte “moare” de grija serviciilor publice care nu ar mai avea fonduri suficiente. Stimatul nostru preşedinte ar avea, în realitate, o mie de alte motive pentru care să fie îngrijorat, vizavi de soarta românilor. Ei bine, mult stimatul nostru preşedinte ar putea fi extrem de îngrijorat că suntem pe primul loc în Europa la numărul de cazuri de cancer mamar, că mulţi copii se îmbolnăvesc şi mor răpuşi de cancer, că suntem fruntaşi la abandonul şcolar, că sunt multe localităţi în care nu există electricitate….ce să mai vorbim de apă curentă, canalizare şi nişte drumuri pietruite, că suntem sufocaţi de legume şi fructe pline de chimicale…etc.
Dacă îl durea sufletul de români, îi punea pe PNL-işti să elaboreze o lege care să interzică folosirea chimicalelor în agricultură şi transforma solul foarte bun al României în terenuri pe care să se cultive doar legume, fructe şi cereale bio şi deveneam o ţară foarte căutată şi turistic – străinii încep să caute produsele bio şi ar aprecia că pot petrece vacanţe în România hrănindu-se cu alimente curate. Of, câte s-ar mai putea face în ţărişoara asta, dacă alor noştri conducători le-ar curge prin vene şi puţin patriotism şi dragoste de România.

Joc politic

În realitate, totul este doar un joc politic, joc politic de care îţi este tot mai lehamite. Să fim serioşi! Dacă legea de eliminare a acestor 102 taxe ar fi fost iniţiată de PNL, of, ce repede ar fi promulgat-o domnul Klaus-Werner Iohannis! Apoi, dacă acuză PSD-ul de interes electoral, nu ar strica să ne uităm şi la acţiunile PNL-ului, care l-a tot scos pe Dacian Cioloş la înaintare. Dacă tot face caz de legalitate, firesc era ca Dacian Cioloş să-şi dea demisia şi abia după aceea să se avânte în marea bătălie politică, inclusiv în campania electorală. Deh, din premierul technocrat care voia doar să asigure buna guvernare până la alegeri, guvernare care s-a dovedit extrem de slabă, împreună cu tot cabinetul său de mari specialişti, Cioloş se visează premier în continuare. Dacă PNL şi USR ţin cu dinţii de Cioloş, situaţia este cu atât mai gravă, deci nu au cu cine să meargă în fruntea guvernului, în eventualitatea în care ar cîştiga alegerile şi ar face majoritate parlamentară.
Fiţe pe banii celor mulţi
Înţeleg să existe un post public de televiziune, dar asta nu înseamnă ca din taxa radio-tv, care se plăteşte chiar dacă ai sau nu radio sau tv, să fie alimentate la nesfârşit miile de angajaţi ai TVR şi ai radioului public. Este absurd ca Televiziunea Română să fie subvenţionată din banii românilor pentru a avea şase canale (TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Internaţional, TVR Moldova şi TVR HD). Ar fi suficiente două canale care să acopere toate cerinţele la nivel national – economic, social, cultură, politică, divertisment etc. Apoi, dacă vrea mai mult, atunci TVR să facă bine şi să intre în competiţie cu celelalte televiziuni particulare şi să deschidă câte canale mai vrea, dacă are bani, deci emisiuni care sunt urmărite şi atrag publicitate. În realitate, stimatul nostru preşedinte dovedeşte încă o dată că nu-i pasă deloc de cetăţeni, ci totul este doar o fanfaronadă. De altfel, s-a văzut foarte clar că nu-l interesează că banii noştri sunt risipiţi pentru tot felul de mofturi prezidenţiale, guvernamentale şi câte şi mai câte. Ah, că uitasem, Avocatul Poporului, de exemplu, sub conducerea lui Victor Ciorbea chiar că este un mare moft. Nu am văzut ca Ciorbea să sară să apere interesele românilor, să solicite declararea neconstituţionalităţii a diverse acte normative ce ne lezează etc. Victor Ciorbea, de când se află la conducerea Instituţiei Avocatul Poporului, este parcă, asemeni fotbaliştilor, în “silenzio stampa”.

“Românii sunt umiliţi”

După ce Klaus-Werner a sesizat CCR în privinţa legii de eliminare a celor 102 taxe, iniţiată de liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat că “şeful statului îi umileşte pe români”, motivele trimiterii legii pentru a fi declarată neconstituţională fiind “exclusiv politice”.
„Înainte să recurgă la astfel de metode privitoare la legea prin care am eliminat cele 102 taxe, Klaus Iohannis ar fi trebuit să meargă la una din cozile la care românii stau doar pentru a plăti una din aceste taxe. Ar fi înţeles de ce această lege este bună şi necesară. Klaus Iohannis nu trăieşte printre români şi nu înţelege că oamenii pierd zeci de ore în fiecare an pentru a plăti aceste taxe nefiscale. Preşedintele îi umileşte pe români, iar motivaţiile pentru care trimite legea la CCR sunt exclusiv politice. Vreau să vă asigur că, și de acum înainte, vom face tot ce este legal pentru a pune această lege în aplicare. Doar aşa românii vor face parte din clasa de mijloc”, a scris Liviu Dragnea, pe Facebook. Nu trebuie lăsat la voia întâmplării nici demersul lui Dragnea. Dacă nu mai putea de cozile la care tot stau românii, elimina aceste taxe încă de când era PSD la guvernare. Să vii cu o asemenea lege cu puţină vreme înainte de a intra în campania electorală se numeşte tot joc sau interes politic. Concluzia? Pe seama noastră, a alegătorilor, politicienii îşi ascut săbiile şi se bat în promisiuni electorale, multe promisiuni rămânând apoi, după alegeri, doar vorbe în vânt.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu