Delfinii Ni Ni şi Chen Chen dau spectacol în casă nouă

Delfinii Ni Ni şi Chen Chen dau spectacol în  casă nouă
29 iulie 2016 Printează articolul

În sfârşit, s-au terminat şi lucrările privind extinderea şi modernizarea clădirii Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, ceea ce înseamnă şi o casă nouă pentru drăgălaşii delfini Ni Ni şi Chen Chen, vedetele Delfinariului din inima litoralului românesc.
Graţie noului bazin, Ni Ni şi Chen Chen se vor juca mai în voie în cadrul spectacolelor oferite celor care iubesc aceste frumoase şi inteligente mamifere. Şi cum litoralul geme de turişti, o trecere pe la Delfinariu este o ocazie perfecta de a vă duce copiii într-un loc care îi va face să murmure de plăcere, spectacolele delfinilor fiind încântătoare şi pentru adulţi.

Locurile pentru spectatori s-au dublat

În noul delfinariu, locurile oferite spectacorilor sunt mai mult decât de duble, ajungând la 1.348, faţă de 600 câte erau în vechiul delfinariu.
Modernizarea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa s-a făcut cu finanţare internă şi externă. printr-o investiţie cu fonduri europene a Consiliului Judeţean Constanţa. Extinderea şi modernizarea clădirii care adăposteşte Delfinariul a costat 12.791.943,56 lei.Grosul investiţiei, de peste 60 % (7.954.046,92 de lei), a fost asigurat de Consiliul Judeţean Constanţa, diferenţa fiind acoperită printr-un proiect cu finanţare europeană (3.967.075,24 de lei, dintre care 870.821,40 de lei au fost asiguraţi de la bugetul national). Concret, finanţarea europeană a fost de 24,20 %, restul sumelor alocate fiind din surse interne, aşa cum subliniam şi mai sus.
Printre lucrările de modernizare a clădirii Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa amintim: acoperirea complexului cu panouri tristrat, cu porţiuni din învelitoare vitrată; închiderea şi extinderea gradenelor, a spaţiilor de expunere de sub gradene; amenajarea de grupuri sanitare şi a un spaţiu de acces pentru public – platformă de acces cu trepte şi două rampe. De asemenea, Complexul a fost dotat cu instalaţie hidranţi de incendiu, instalaţie de ventilaţie – climatizare, dezumidificatoare de aer etc.

Orele de reprezentaţie la Delfinariu

Delfinii Ni Ni şi Chen Chen, spectacol în casă nouă

După câteva zile de acomodare cu noua lor casă, delfinii şi-au început acrobaţiile de vineri, 29 iulie 2016.
Reprezentaţiile la Delfinariu sunt de luni până duminică, la orele 13:00, 15:00, 17:00 şi 19:00. Până pe 31 august 2016, tariful pentru vizitarea complexului (spectacol la delfinariu, vizitare microrezervaţie şi păsări exotice) este de 40 de lei pentru adulţi şi de 10 lei pentru elevi şi studenţi. Pentru copiii cu vârsta sub 7 ani intrarea este liberă.
Cei care vor să viziteze doar Microrezervaţia vor scoate din buzunar 8 lei (adulţi) sau 2 lei (elevi şi studenţi), aceleaşi tarife fiind valabile şi pentru Planetariu. O altă atracţie a litoralului o constituie Acvariul, la care tariful de acces este următorul: 20 de lei – adulţi; 5 lei – elevi şi studenţi.

  Categorie:
adaugă comentariu

0 comentarii

Nu există comentarii !

Adaugă comentariu